Over FlosetFabula

De naam Flos et Fabula is ontstaan in het najaar van 2021. Het heeft een lange geschiedenis van zijn bestaan. Ik probeer het kort te houden.

Na het behalen van mijn HBO-Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, in 1997, heb ik tot 2008 op verschillende woongroepen voor mensen met een verstandelijke beperking en als ambulant medewerkster in Rhenen/ Veenendaal gewerkt. Daarna ben ik gaan werken ambulant medewerkster in De Liemers en Doetinchem. Ik ben nog steeds werkzaam als coördinerend ondersteuner bij een zorginstelling in Doetinchem.

Vroeger als kind wilde als fysiotherapeut of in de groenvoorziening werken, of iets met bloemen leek mij ook leuk. Toch wist ik toen al dat werken in een bloemenwinkel, dus alleen de verkoop, mij niet zou boeien omdat het mij boeit wat het verhaal achter de mensen is, en dus het verhaal achter de aanschaf van bloemen. Vandaar de keuze om in de zorg te gaan werken.
Het werken in de zorg vereist gesprekstechnieken en een analytisch vermogen, kunde om te observeren en rapporteren, je moet finger-spits-gefull hebben, geduld en je moet een redelijk empathisch vermogen hebben.

Enerzijds biedt het werken in de zorg mij voldoening, anderzijds zocht ik steeds naar wat anders. Het is een zoektocht geweest van jaren. De natuur en het buitenleven is voor mij altijd belangrijk geweest, dus werken met natuurlijke materialen zou fijn zijn. In de zoektocht om naast het werken in de zorg heb ik in 2018 en 2019 thuisstudies vanuit Civas gedaan; creatieve therapie en kleurentherapie.

In 2019 zag ik een advertentie van een opleiding tot bloemist bij Elso Post in Ede. Samen met mijn zus ging ik naar de open dag. Zij is degene geweest die mij het zetje in de rug duwde om deze opleiding te volgen. Want op zo’n opleiding zou mijn creatieve kanten nu eindelijke eens tot uiting komen.

In 2021 haalde ik mijn certificaat tot bloemist: Dutch Floral Arcademi. Ik volg nu de ADFA een verdiepingsopleiding., ook bij Elso Post in Ede.

En zo is Flos et Fabula ontstaan. Alle componenten vallen nu samen. Flos et Fabula is dus een combinatie van goed luisteren naar het verhaal van de klant en deze omzetten in een geweldig mooi bloemstuk.

Dit kan afscheids-arrangementen zijn, maar ook bruid arrangementen. Of een geheel mooi boeket. Het verhaal is wat het werkstuk wordt. Het unieke stuk voor iemand die dierbaar of dankbaar is.