rouwboeket-roze-mooiwatbloemendoen.nl-600x800

Verlichten van rouw en trauma

Een waardevol persoon verliezen kan een grote impact hebben op iemand. Rouwen doet pijn. Er zijn verschillende manieren om rouw te verlichten. Bij Flos-et-fabula bied ik u de gelegenheid om met kleurrijke en natuurlijke materialen de pijnlijke rouw te verlichten. Want samen werken aan een bloemwerkstuk, kan verzachtend werken.

Vanuit mijn beroep als hulpverleners beheers ik gesprekstechnieken waardoor onze gesprekken lang bij u zal blijven. Door de opleiding als bloemisten kan ik u kennis geven over kleuren en materialen. Deze samenvoegend komen we tot verlichting en prachtige gesprekken.

Wanneer we samen werken aan een bloemwerkstuk gaan we de revue passeren; we halen mooie herinneringen van uw geliefde op. Want samen maken, samen delen en samen verwerken kan rouw verlichten.

Ik kan u iets vertellen over kleuren en kleuren combinaties. Kleuren hebben een betekenis. Het kan iets zeggen over onze gemoedstoestand en over ons karakter. Kleur is een zeer snel en krachtig middel om te communiceren. Kleuren hebben invloed op onze emoties. Wanneer we een bloemwerkstuk maken, kan ik u ondertussen vertellen over wat kleuren doen, wat kleur met u doet, welke uitwerking het kan hebben en wat kleur zegt in de kleurenpsychologie . Met dit gegeven kunnen we mooie gesprekken hebben die rouw kunnen verlichten.

Ik kan u ook iets vertellen over de bloemen en welke uitwerking dit heeft. Een bloem zegt iets over u. Waarom kiest u deze bloem uit en welke uitwerking heeft dat op u. Wat zegt deze bloem, hoe is de groeiwijze en waar komt het vandaan. Ondertussen ontstaan er tussen ons een waardevolle gesprek dat rouw kunnen verlichten.

Ik ben geen therapeut of psycholoog, maar mijn eigen ervaring leert dat werken met kleuren en natuurlijke materialen helend werkt.

Voorbeelden